Nissan Titan Forum banner
41 - 60 of 69 Posts
Mój Titan SE z 2007 roku zepsuł się we wtorek.

Wymieniłem przekaźniki i ciężarówka się nie zepsuła, ale trochę się dławiła.

Kupiłem przekaźniki od dealera za 4 dolary za sztukę.

Teraz wszystko działa dobrze, ale dziś rano w drodze do pracy zauważyłem, że świeci się kontrolka silnika. Sprawdzę kody, kiedy wrócę dziś wieczorem do domu.

Aktualizacja:

To jest błąd http://www.obd-codes.com/p0430

Zresetowałem błąd i poczekam, aż zobaczę, czy błąd powróci.

Aktualizacja 2:

Dziś rano błąd nie powrócił, ale dławienie tak.

Zostawiłem ciężarówkę u dealera, aby wymienić wycofany czujnik poziomu paliwa, aby sprawdzić, czy to pomoże (wątpliwe).

Następny krok:

Czy reset ECU pomoże? A może powinienem po prostu wymienić IPDM?

Dzięki za wszelką pomoc.

Hey BBF, Thanks for putting this up here too!

I am Robkar over on TT and if you send me a PM here (or there) I can get you the information for payment :)

Currently we know that this relay works for Armada, Frontiers, and of course the Titan. The cost is only $10 each with shipping, I still have over 100 relays and will order more when I get low.

Thanks!
Cześć Robkar, Czy nadal masz przekaźniki/ipdm? Myślę, że potrzebuję jednego lub obu. Skontaktuj się ze mną tutaj lub wyślij mi e-mail na adres shall@gocats.org

Dzięki za rozpoczęcie tego wątku. W zeszłym tygodniu myślałem, że zabrakło mi benzyny, tak jak zachowywał się T. Wlałem benzynę i nadal nie chciał dobrze działać. Działał dobrze, a potem tracił całą moc i powtarzał się. Doczołgałem się do domu, wymieniłem przekaźnik ECM i na razie wydaje się być w porządku. Jednak dziś zapaliła mi się kontrolka silnika, jeszcze nie zeskanowałem jej w jednym ze sklepów z łańcucha dostaw, ale właśnie przekroczyła 100 tys. km, więc myślę, że czas na świece zapłonowe i/lub czujniki O2.

Przekaźnik ECU (zaktualizowana wersja) jest dostępny u Twojego dealera za jedyne 4 $. Kup jeden, nawet jeśli go nie potrzebujesz! To świetna rzecz, którą warto mieć w schowku w dniu, w którym się zepsuje i trzeba będzie utknąć. Kiedy zidentyfikowałem, że mój był problemem; w kwietniu '13, został trwale naprawiony w 5 minut, ponieważ miałem kilka przy sobie. ;)

Tak, to plan, żeby kupić kilka na zapas. Mój dealer sprzedaje je za nieco ponad 2 dolary.

Przekaźnik IPDM

Chciałem tylko podziękować za bardzo pouczające rozwiązanie dotyczące uszkodzonego przekaźnika w IPDM. Dzięki Tobie mogłem go wymienić i wrócić na drogę. Z pewnością ratujesz życie, rób tak dalej. Ludzie tacy jak ja potrzebują takich jak Ty.

Czy IPDM spowoduje szarpanie ciężarówki podczas jazdy? Podczas gdy jadę drogą, ciężarówka zaczyna szarpać jakby skrzynia biegów się ślizgała, ale obroty nie skaczą w górę, pozostają stałe. Jakie są wasze przemyślenia? Z góry dziękuję.

Michael

przekaźnik ipdm

Michael, mogę ci tylko powiedzieć, że mój samochód się dławił i zgasł. Czytając inne posty o moich objawach, odkryłem, że problem tkwił w IPDM, w którym w moim przypadku istniało wezwanie do naprawy wadliwego przekaźnika ecm wewnątrz IPDM w modelu Titan z 2005 roku. Skontaktuj się z Nissanem, podaj swój numer VIN, a oni poinformują cię, czy twój samochód podlega jakiemukolwiek wezwaniu do naprawy.
Osobą, z którą możesz się skontaktować bezpośrednio na tym forum, byłby najprawdopodobniej "baseballfanz", jego post pomógł mi ustalić, że mam wadliwy przekaźnik ecm. Mam nadzieję, że to pomoże -J

Rozwiązano problem z uruchamianiem Titana z 2006 roku

DZIĘKI ZA TEN WSPANIAŁY NAPRAWA. MÓJ SYN MYŚLAŁ, ŻE TO POMPA PALIWA, ALE
PO USUNIĘCIU SKRZYNI ŁADUNKOWEJ, ABY WYJĄĆ POMPĘ, ODKRYLIŚMY, ŻE BYŁA
POD KABINĄ. I TAK NAPRAWDĘ NIE CHCIELIŚMY WYDAĆ 700,00 $ NA MOŻE. WIĘC POSZEDŁEM DO INTERNETU I DOWIEDZIAŁEM SIĘ O PRZEKAŹNIKU
I ZDECYDOWAŁEM SIĘ NA TO. 2,00 $ U MOJEGO LOKALNEGO DEALERA NISSANA. WRÓCIŁEM DO DOMU I WYMIANA ZAJMUJE OKOŁO PIĘCIU MINUT Z NATYCHMIASTOWYM SUKCESEM. JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ.:huepf2-big::huepf2-big::huepf2-big:

Lokalizacja przekaźnika ECU dla Nissana Titan 2008

Mój Titan '08 przestał działać w zeszłym tygodniu. Został odholowany do warsztatu, a dealer Nissana powiedział, że pompa paliwa jest uszkodzona i za naprawę chciał ponad 1000 dolarów... Delikatnie mówiąc, przyczepiłem go do domu.

Cóż, wymieniłem pompę (jeszcze wszystkiego nie złożyłem, ale nowa pompa jest podłączona), a pompa paliwa nadal się nie włącza podczas uruchamiania.

Znalazłem ten wątek i mam nadzieję, że to naprawi problem. Jedynym problemem jest to, że nie mogę znaleźć przekaźnika ECU. Czy ktoś ma schemat, który mógłby opublikować lub wysłać mi e-mailem? ohyeah829@aol.com

Jeszcze raz dziękuję za ten wątek i pomoc!

Załączone rysunki przedstawiają lokalizację przekaźnika ECM. Jednak problem z przekaźnikiem ECM nie spowoduje, że pompa paliwa nie będzie działać podczas uruchamiania silnika.

Attachments

Czy sprawdziłeś, czy do pompy paliwa dochodzi 12 V? Jeśli nie, sprawdź bezpiecznik #48, 15-amperowy, znajdujący się w IPDM. (spójrz na rysunek, który zamieściłem powyżej, aby zobaczyć położenie bezpiecznika) Jeśli bezpiecznik jest dobry, może być uszkodzony przekaźnik pompy paliwa. Sprawdź, czy do bezpiecznika dochodzi zasilanie po włączeniu zapłonu. Przekaźnik znajduje się wewnątrz IPDM, ale nie można go wymienić. Będziesz musiał wymienić IPDM, jeśli przekaźnik jest uszkodzony.

Najpierw naładuj lub wymień akumulator. Powinien wskazywać około 13,6 V po naładowaniu. Jeśli napięcie dochodziło do bezpiecznika, ale nie do pompy, to przekaźnik jest uszkodzony lub masz problem z okablowaniem od IPDM do pompy.

Mam kolejny scenariusz. Na wyświetlaczu na desce rozdzielczej znajduje się samochód z kluczykiem pośrodku, który miga. Nigdy się nie zatrzymuje. Instrukcja mówi, że powinien przestać migać, gdy kluczyk zostanie przekręcony do pozycji włączonej.

Jeśli "płyta" jest uszkodzona, czy nigdy nie poinformuje pompy paliwa, aby się włączyła?

Silnik nie uruchamia się przyciskiem kluczyka, ale kręci. Uruchamia się normalnie, gdy włożę kluczyk do stacyjki, co to może być? To również dopiero się zaczęło, wyłączam samochód, otwieram drzwi i włącza się alarm, trąbi klakson. Wymieniłem baterię w pilocie, jest ok. Czy ktoś ma ten problem? Dzięki, mężczyźni...

41 - 60 of 69 Posts